Види завивки на коклюшки








24.03

Тема:"Види завивки волосся на коклюшки.Схематичні прийоми"

Хімічна завивка – це перукарська послуга, забиття волосся із застосуванням хімічних препаратів.
Хімічна завивка на спіральні коклюшки є актуальною та постійно користується попитом серед жінок, які багато уваги приділяють своїй зовнішності та слідкують за новими тенденціями в моді. Такий вид хімічної завивки дає змогу створити екстравагантну зачіску, допоможе бути виразнішою. Рекомендується тим, хто щодня вдається до допомоги бігуді або плойки. Крім того, завдяки хімічній завивці усувається проблема, пов'язана з жирністю волосся. Професіонали стверджують, що хімічна завивка не завдає шкоди волоссю, а навпаки – вона нормалізує його стан. Звичайно, не варто стверджувати, що це панацея, але в деяких випадках вона полегшує життя, особливо, якщо мова йде про жирне волосся.
З давніх часів  люди намагались знайти секрет штучної завивки волосся.
Способом «вічної завивки» намагались опанувати ще в XVI столітті. Але фантазія перукарів почала розвиватись ширше лише з розвитком хімічної та парфумерної промисловості.
Сучасний перманент запропонував А.Ф.Виплат. Він знайшов техніку «холодних постійних хвиль», але вдосконалені рецепти та змінені технології зробили хімічну завивку найпродуктивнішим способом впливу на об’єм та тип волосся.
Вибір коклюшок. Вибір діаметра коклюшок залежить від якості волосся та бажаної форми завитка. Тонкі коклюшки створюють дрібні пружні завитки. Чим більший діаметр коклюшок, тим більші виходять хвилі, але пружність їх зменшується.
При виборі коклюшок слід орієнтуватись на те, що в результаті завивки отримується хвиля у половину діаметра коклюшки.
За принципом  накручування пасом на коклюшку хімічна завивка буває двох  типів:
- горизонтальна - найпоширеніша завивка на коклюшки різних розмірів. Коклюшки розміщують горизонтально відносно основи пасма на всіх ділянках голови. Накручування проводиться від кінця пасма до його основи












Рис. 8.3. Горизонтальне накручування пасом волосся на коклюшки


- вертикальна - коклюшку розміщують вертикально, пасмо волосся накручують від кореня до кінців

























Прикоренева хімічна завивка На звичайну коклюшку накручується волосся тільки біля коріння, кінці ж залишаються прямими або зберігаючи колишню завивку. Результат: - волосся пишне і густе; полегшене укладання волосся. Рекомендується для: рідкого волосся; надмірно відрослого після хімічної завивки; створення прикореневого об'єму у зачісці.


Горизонтальна хімічна завивка Це найпоширеніша накрутка на коклюшки. Виконується на волоссі будь-якої довжини. Волосяний покрив голови ділиться на зони (ТЗ, ЛСЗ, ПСЗ,ППЗ,СПЗ, ЛПЗ). Коклюшки розташовуються горизонтально по всьому волосяному покриву голови. Волосся накручуємо від кінців до коренів. Можна використовувати коклюшки різної товщини, щоб був природнішій вигляд. Створюються крупні і дрібні завитки.




Вертикальна хімічна завивка Утворюються спускні локони без підняття волосся біля коренів. Можна використовувати коклюшки різних діаметрів або конусоподібні. Волосся накручується від коренів до кінців Волосся накручується з НПЗ до маківки рядами виділяючи пасма вертикальними проділами. Напрямок накручування волосся від о.в.п. можна чергувати (від обличчя, до обличчя, асиметрично в один бік, або чергуючи ряди). - Рекомендується для довгого або середньої довжини волосся.



Спіральна хімічна завивка Це різновид вертикального методу накручування волосся. Накручування виконують на спеціальні спіральні або звичайні коклюшки. Волосяний покрив голови ділиться на квадрати не біліші за діаметр коклюшки. Накручування виконують із нижніх прядок вверх, від коренів до кінців. Рекомендується для довгого та середньої довжини волосся.







Кільцева хімічна завивка (на бумеранги, ролери) Накручування виконують на гнучкі коклюшки від кінців до коренів з нижніх пасом вверх, після чого їх з’єднують у кільця і закріплюють. Волосяний покрив голови ділиться зигзагоподібними проділами на пасма. В результаті утворюються м’які, природні завитки без заломів на кінцях і без прикореневого об’єму. Бумеранги бувають різного діаметру. Чим менший діаметр папільйотки, тим дрібніший завиток. Рекомендується для довгого або середньої довжини волосся.




Хімічна завивка на 2 коклюшки І спосіб: Половину прядки (прикореневу) накручують на одну коклюшку (меншого діаметру), другу половину на іншу коклюшку, після чого їх закріплюють біля коріння волосся. Рекомендується для довгого волосся. ІІ спосіб: Половину прядки від кінця накручуємо на одну коклюшку, потім підкладаємо другу і накручуємо вже на 2 коклюшки. Результат: об’єм у кореня і дрібні завитки на кінцях. ІІІ спосіб: Перше пасмо накручуємо від кінця до кореня. Друге пасмо накручуємо від кінця і до першої коклюшки. Кладемо другу коклюшку на першу.








Хімічна завивка “косичка на коклюшці” Кожну прядку волосся заплітають в косичку, потім накручують на звичайну коклюшку аналогічно спіральній завивці. Рекомендується для довгого або середньої довжини волосся. Утворюється оригінальний завиток. Накручується косичка від кінців до коренів.



Хімічна завивка з перекрутом Накручування роблять на довгі коклюшки, починаючи з кінців. Спочатку роблять 2-3 оберти, щоб прихопити кінчик прядки, потім обертають коклюшку, закручуючи волосся у джгутик і накручують його, рівномірно розподіляючи по всій довжині коклюшки. Утворюються крупні або дрібні локони не скручені між собою











Замальовка схеми накручування волосся на спіральні коклюшки(фас)




Ваше завдання :Замалювати схему накручування  волосся на спіральні коклюшки.

Комментариев нет:






1 комментарий:

  1. Используя перманентные краски для волос получаем более устойчивый цвет плюс щадящее воздействие на волосы

    ОтветитьУдалить

Доповідь на тему: Сучасний урок виробничого навчання у закладах Професійно-технологічної освіти Науково-технічний прогрес,широке впро...